Uwielbiamy takie frykasy!

Od dzisiaj do niedzieli, 30 listopada w Turynie trwa supersmakowity festiwal.

Na Piazza San Carlo w stolicy Piemontu w ramach corocznego CioccolaTo prezentowane są (i ochoczo kosztowane!) najsmaczniejsze czekoladowe przysmaki powstające w tym regionie. Są setki rodzajów wyrobów. Turyn ma bowiem wspaniałe tradycje czekoladowego rzemiosła - już w XVIII wieku z tego miasta eksportowano do Austrii, Szwajcarii, Niemiec i Francji 750 funtów słodkich frykasów dziennie. Gdy już będziecie w Turynie, kiedyś światowej stolicy czekolady, wykupcie opłacalny ChocoPass. Smacznego!

KM

Biznes INTERIA.PL na Twitterze. Dołącz do nas i czytaj informacje gospodarcze

Reklama
INTERIA.PL
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »