Karkówka na słodko

Choć najczęściej przygotowujemy ją na grillu, ta z piekarnika też może być pyszna.

Mięso możesz podać np. z frytkami
Mięso możesz podać np. z frytkami123RF/PICSEL

Składniki:

  • ok. 1 kg karkówki
  • ok. 3 garście rodzynek
  • ok. 1,5 szklanki soku jabłkowego
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Rozgrzej piekarnik do 180ºC. Mięso oczyść, pokrój w plastry.

2. Oprósz solą oraz pieprzem, rozłóż w naczyniu żaroodpornym (najlepiej dużym, tak, aby mięso leżało w jednej warstwie).

3. Wierzch mięsa posyp rodzynkami (jeśli chcesz, możesz je wcześniej namoczyć np. w soku jabłkowym).

4. Mięso z rodzynkami zalej sokiem jabłkowym. Piecz pod przykryciem przez ok. 1,5 godziny .

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas