Tortilla z pomidorami
Doskonała na ciepło i na zimno.
Do tortilli możesz dodać też inne ulubione składniki np. kukurydzę123RF/PICSEL
Składniki:
- 5 ugotowanych ziemniaków
- 5 jajek
- 1 cebula
- 12 pomidorków koktajlowych
- 100 g chorizo
- duża szczypta kurkumy, słodkiej i ostrej papryki
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Jajka rozbełtaj widelcem, dodaj przyprawy. Na oleju przysmaż posiekaną cebulę, dodaj plasterki chorizo oraz ziemniaki (również pokrojone w plasterki) i pomidorki. Całość zalej masą jajeczną.
2. Smaż przez kilka minut, po czym delikatnie przełóż ziemniaczany omlet na drugą stronę, smaż kilka minut. Taka wersja tortilli smakuje wspaniale zarówno na ciepło, jak i na zimno.