Patisony z leczo

Świetnie sprawdzi się na domówce.

Patisony podaj z zulubionym nadzieniem
Patisony podaj z zulubionym nadzieniem 123RF/PICSEL

Składniki:

●3-4 młode patisony

●2 małe cukinie

●3 pomidory

●cebula

●ząbek czosnku

●2-3 łyżki oleju z pestek winogron

●czerwona papryka

●bazylia, oregano, sól, pieprz, papryka słodka i ostra

Przygotowanie:

1. Pomidory sparz, zdejmij skórkę, a miąższ pokrój w kostkę. Cukinię obierz, pokrój.

2. Oczyść paprykę i pokrój w kostkę.

3. Patisony umyj, zetnij górną część, usuń miąższ i pestki. Jeśli będziesz je zapiekać, natłuść wewnątrz i na zewnątrz olejem. A jeśli nie - obgotuj je krótko w osolonej wodzie i osącz.

4. Pokrojoną cebulę i czosnek zeszklij na oleju, dodaj pokrojone warzywa, dopraw i uduś. Patisony nafaszeruj przygotowanym leczo (jeśli nie były gotowane - piecz ok. 15 min w 180ºC).

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas