Papryka z mięsem

Świetna na przystawkę.

Papryka nadziewana
Papryka nadziewana 123RF/PICSEL

Składniki:

●4 papryki

●200 g soczewicy

●cebula

●pieprz, sól

●100 g mielonego mięsa, np. z indyka

●2 pomidory

●kulka sera mozzarella

●1/2 szklanki bulionu warzywnego

●ząbek czosnku

●2 łyżki masła

●tymianek, bazylia, słodka i ostra mielona papryka

Przygotowanie:

1. Rozgrzej piekarnik do temp. 180ºC. Oczyść papryki, zetnij górę. Na rozgrzanym maśle zeszklij posiekaną cebulę i czosnek.

2. Dodaj soczewicę oraz mięso. Chwilę smaż.

3. Podlej połową bulionu. Duś, aż płyn się zredukuje.

4. Dodaj pokrojone pomidory oraz połowę startego sera mozzarella. Dopraw, wymieszaj. Farszem nadziej papryki. Posyp resztą sera mozzarella, zalej bulionem. Piecz ok. 30 min.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas