Placuszki cukiniowe z fetą

Zrobisz je z łatwością!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Cukinie umyj, wytrzyj,odetnij końce, resztę zetrzyj na tarce o dużych otworach.Startą cukinię posól i odstaw na 30 minut. Potem dobrze odciśnij sok. 

2. Miętę opłucz, osusz, posiekaj.Ser pokrusz, wymieszaj z cukinią. Dodaj 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz miętę.Wbij jajko. Dodaj tyle mąki,by powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietany.

3. Na patelni rozgrzewaj porcjami olej. Łyżką kładź warzywne ciasto, formując cienkie placki. Smaż jena rumiano. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Jogurt wymieszaj z pozostałym czosnkiem przeciśniętym przez praskę i oliwą.Koperek opłucz, posiekaj,dodaj do sosu. Przypraw go sokiem z cytryny, solą i pieprzem.Podawaj do placków.

Placki z cukinii - lepsze niż ziemniaczaneInteria Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas