Makaron z sosem pomidorowym

Makaron najlepiej smakuje właśnie z pomidorami

Makaron z sosem
Makaron z sosem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Gorące kluski przełożyć na półmisek. 

2. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na rozgrzanej oliwie, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę razem podsmażyć. Następnie wlać przecier pomidorowy, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać drobno posiekaną bazylię. Całość gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut. Pod koniec dodać masło. 

3. Makaron zalać gotowym sosem pomidorowym. Wierzch posypać startym parmezanem, udekorować listkami bazylii.

Makaron "Puttanesca"Interia Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas