Wielkanocna sałatka warstwowa

Prosta i efektowna.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Składniki:

  • 5 jajek
  • Pół pęczka rzodkiewek
  • 250 g sera gouda
  • 150 g sałaty rzymskiej
  • Natka pietruszki
  • 150 g kwaśnej śmietany
  • 2 -3 łyżki mleka
  •  Sól, pieprz, cukier

Składniki:

Jaka ugotować na twardo, obrać pokroić w plasterki. Rzodkiewki pokroić w plasterki. Ser pokroić w kostkę lub paseczki. Sałatę potargać na paseczki.

Natkę pietruszki drobno pokroić, wymieszać ze śmietaną, octem i mlekiem. Doprawić solą, pieprzem i cukrem.

Sałatę, rzodkiewki, ser i jajka ułożyć warstwami w salaterce. Polać przygotowanym sosem.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas